https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Blog Dogma: regels voor bloggers

Wat maandagavond begon op een biertjefiltje in een donker café werd gisteren voltooid in het kantoor van Brainsley: een lijst Dogma-regels voor bloggers. Ze maken bloggen naast technisch ook inhoudelijk anders dan gewone journalistieke stukken. Het is een eed van zuiverheid, een verbond van inhoudelijke leefregels, de stenen tafelen van de blogosfeer. En dat natuurlijk in volledige bescheidenheid.

Op de site van Silicongrad vind je de hele lijst. Silicongrad zelf werd ooit opgericht als Oost Europese versie van Silicon Valley, maar bestond tot aan gisteren uit niets meer dan een blog met linkjes naar onze sites. We hebben ook nog steeds geen Lev Zuckerbergski gevonden. Met het Blog Dogma is Silicongrad een moderne variant geworden van Dogma 95, de samenwerking van Deense regisseurs die elkaar een lijst van beperkingen oplegden om zo creatiever te worden in hun werk.

Laat het ons weten als je aanvullingen hebt. Of vragen. Of beter nog, sluit je aan. Ik ga ze nu op het voorhoofd tatoeëren van mijn collega’s.

---

Tags:
, ,

Gepubliceerd op: 4 November 2011


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/