https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Breng meer engineers naar Amsterdam voor de startups

Vorige week was Jenna Brinning in Nederland, de developer die door Tumblr op verkenning werd gestuurd om te kijken of de markt hier al klaar is voor duizenden microbloggers. Iets wat haar opviel: eigenlijk heeft Amsterdam relatief weinig startups. Dat verleidde haar tot een vergelijking met haar eigen woonplaats Berlijn: Amsterdam heeft geen Technische Universiteit.

De Wereld Draait Door heeft het nobele voornemen Nederlandse startups een groot podium te geven. Eens in de maand nodigen ze een paar startups uit om te komen vertellen wat ze doen, geïntroduceerd door Alexander Klöpping, de grootste pleitbezorger van de technologie sinds Benjamin Franklin. Maar een truienradar of een versierapp zijn nog niet de briljante ideeën die Ashton Kutcher of Werner Vogels tranen van geluk zullen bezorgen.

Berlijn en London zijn een stuk groter, met grotere markten, maar volgens Jenna Brinning verklaart dat het verschil niet. Zij opperde het idee dat een stad engineers en jonge creatievelingen nodig heeft om goede startups te krijgen. Berlijn heeft bijvoorbeeld verschillende grote technische universiteiten. Dat trekt engineers aan die in de kroeg gaan zitten met kunstenaars, schrijvers en ondernemers. Daar ontstaan de ideeën. In Amsterdam zijn we afhankelijk van de Technische Universiteiten in Delft, Enschede en Eindhoven. Daar zitten onze engineers, terwijl de creatievelingen in Amsterdam elkaar in de kroeg bestoken met onmogelijk luchtkastelen of gewoon niet weten wat de technische mogelijkheden zijn.

De enige oplossing: een Technische Universiteit in Amsterdam. Niet in Almere of ergens bij het AMC, maar gewoon in het centrum, liefst tussen de alfa- en gamma-opleidingen in.

---

Tags:
, , ,

Gepubliceerd op: 23 February 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/