https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

De boekwinkel gaat er komen

Een boekwinkel en slijterij; een boekwinkel met een kapper; een boekwinkel waar je kan werken; een boekwinkel met tweedehands boeken en een Whiskeybar. Toen ik afgelopen week aankondigde een boekwinkel te willen beginnen stroomden de reacties binnen: via facebook, via twitter, mailtjes en zelfs mensen die me opbelden. Iedereen was enthousiast en iedereen had er gelijk honderd ideeën bij. Na vierentwintig uur stond de teller op ongeveer honderdvijftig reacties. Dat was een grote verassing en tegelijkertijd de bevestiging dat de boekwinkel er écht moet komen. En die komt er.

De Liyuan-bibliotheek van Beijng

Met de reacties bleek ook dat de plannen aangepast moesten worden. Eerst had ik een popup-winkeltje in gedachten, maar dan heb je geen werkplaatsen, weinig ruimte voor een bar en evenementen (evenementen! Feesten! Partijen!). Ik sprak allerlei vrienden waaronder Alexander Klöpping, Daphne van der Kroft, Ernst-Jan Pfauth, Alma Mathijsen, Sander Pleij, Mischa Cohen, mijn goede vriend Bram en mijn zuster Jessica. Iedereen wil meedoen. In NRC/Handelblad schreef Hassan Bahara erover. Ik schreef er zelf over in Vrij Nederland. Bas Heijne, Ivo Victoria, Oscar van Gelderen en nog zo’n honderd anderen betuigden via Facebook en Twitter hun steun. Iedereen heeft er eigen ideeën over. Het zou zonde zijn om daar niets mee te doen.

We hebben alles bij elkaar gegooid en in geval twee uitgangspunten bedacht: er moeten feesten komen zoals boekpresentaties, schrijversbezoeken en borrels en we selecteren nauwkeurig welke boeken we aanbieden. Gecureerde boekenkasten: ieder vult een boekenkast. En wij zorgen dat de voorraad op peil blijft. En elke maand komen er drie uitgelichte boeken zodat je altijd op de hoogte bent.

En hoe gaan we nu verder? Er moet een businessplan komen en een geschikte locatie. En een naam. We gaan op zoek. Alle hulp is welkom. En we gaan door tot we de boekwinkel hebben die we willen: met werkplekken, met de beste koffie, feestjes en vooral de boeken die je écht moet lezen. Als er maar literatur is en een fest. Volgende week een nieuwe update.

Tot die tijd kunt u op Flavorwire een mooi lijstje zien van de beste boekwinkels ter wereld en een mooie boekenkast uitkiezen om je boeken in te zetten op bookshelfsporn.

---

Tags:
, , , , , ,

Gepubliceerd op: 16 March 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/