https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Een boek over de publicatie van een boek

Goede kop op Bloomberg: ‘Werkloze Harvard-alumnus verkoopt roman over honkbal voor 650.000 dollar.’ Chad Harbach verloor ooit zijn ontspannen baan bij McKinsey en kwam de tijd door met het oprichten van n+1. Negen jaar deed hij erover om zijn eerste roman te publiceren. Hij kreeg er uiteindelijk een astronomisch voorschot van 650.000 dollar voor. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen beschrijft Keith Gessen in het septembernummer van Vanity Fair.

The Art of Fielding gaat over een begenadigd honkbalspeler en zijn vrienden, die allen verscheurd worden door angst, liefde, het universum en dat soort zaken. Een typische mannenroman dus. Het is de derde roman van een van de n+1 oprichters, na Indecision van Benjamin Kunkel en All the sad young literary man van Keith Gessen. Ik vond het allebei goede boeken, die niet helemaal af waren, maar misschien dat de negen jaar die Harbach nodig had voor zijn boek dat kunnen compenseren.

Maar ik kijk speciaal uit naar het artikel dat Gessen schreef over deze publicatie. Vanity Fair heeft How a book is born niet online gezet, maar je kan het voor 2 euro kopen als ebook (wtf?). Het gaat over uitgeverijen en agenten, waar ik laatst ook voor het eerst mee in aanraking kwam. Tijdens het live-evenement van Vrij Nederland in Felix Meritis bekende ik publiekelijk aan mensendokter Arnon Grunberg dat ik zeven ongepubliceerde romans heb. Dat is niet helemaal waar, maar toch kwamen er na afloop aardige redacteuren van uitgeverijen naar me toe dat ik maar even met hen contact op moest nemen.

Zou Harbach er ook zo’n bekentenis voor nodig hebben gehad? Ik ga het boek lezen. Kijken of het voorschot terecht is.

---

Tags:
, , , ,

Gepubliceerd op: 30 October 2011


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/