https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

VICE en mijn favoriete blogposts

We worden geteisterd door oceanen aan informatie. Overal komen leuke stukkies, geinige filmpjes en ontroerende betogen: vanaf de iPad, vanaf de computer, uit de krant en vanaf de telefoon. Daarom hebben we behoefte aan poortwachters die vertellen wat je echt niet mag missen. Mensen met autoriteit en een kritische blik. Mensen vooral die in subtropische temperaturen gewoon achter de computer zitten. Daarom hou ik komende week voor VICE bij wat ik allemaal lees, om aanstaande vrijdag tot een lijstje te komen van minimaal vijf, maximaal tien beste blogposts die ik deze week gelezen heb. Op termijn gaan ze voor die rubriek de Nelson Mandela’s en Hu Jintao’s van deze wereld vragen, hebben ze beloofd.

In deze post zal ik het rijtje bijhouden, zodat ik niet hoef te spammen, maar wel laat zien hoe het rijtje tot stand komt. En dan kan je bovendien zien dat ik écht binnen zit. Tips zijn welkom! Steunbetuigingen ook.

Allez.

Mysteries of a Nazi Photo Album
En ineens dook er vorige week een album op met foto’s van Operatie Barbarossa, de Duitse invasie in Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De fotograaf moest wel een hooggeplaatste nazi zijn, anders kom je niet zo dichtbij. De New York Times plaatste de foto online, en na drie uur en vijfenveertig minuten was de fotograaf gevonden. Het bleek een Oostenrijkse propaganda-fotograaf te zijn. Interessant foto’s en een pientere crowdsource-actie van de NY times.

Ramsey Nasr tegen Mark Rutte: Alleen op cultuur zet je een ork
Ramsey Nasr hield maandag op het Malieveld een speech tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet. De volgende dag verscheen deze in de Volkskrant. Buiten dat ik goed overweg kan met Lord of the rings-metaforen (ork, ork, ork!), was ik in mijn nopjes met de mooi-geformuleerde boosheid. Alhoewel, de week daarvoor was Gerrit Komrij in zijn digitale column op NRC.nl nog beter: “U mag uw rotcenten houden, heren, graag zelfs, die centen zijn ons probleem niet, uw half-apendom is het probleem – verlos ons van uw minachtende, denigrerende praatjes over kunst.”

Liar, Liar, City’s on Fire: What’s Really Going on in That Vancouver Make-Out Pic?
Waarschijnlijk heeft iedereen hem al gezien, maar de foto van het liefdeskoppel tussen de rellende hooligans in Vancouver is prachtig. Twee mensen liggen in een innige omhelzing op straat terwijl verderop de stad in brand lijkt te staan. Good Magazine heeft alle theorieën verzamelt, de fotograaf gesproken en wat blijkt? Het is niet in scene gezet. Er is dus nog licht, aan het einde van de tunnel.

Here Comes the Groom: A Conservative Case for Gay Marriage
Omdat de staat New York het homohuwelijk heeft gelegaliseerd herpubliceert The New Republic hun conservatieve pleidooi voor het homohuwelijk uit 1989. De auteur, Andrew Sullivan, bekijkt het vanuit een origineel standpunt: als homo’s ook mogen trouwen dan kunnen ze net als de rest All-American, beschaafde huishoudens beginnen. Anders gaan ze in de illegaliteit rondscharrelen en overal de bloemetjes buiten zetten.

More Like Google Minus

Volgens Alexander Klöpping wordt data de bom.En dat is de grootste strijd tussen Google en Facebook. Google weet waar er naar gezocht wordt en Facebook weet precies wie er met wie bevriend is. Daarom heeft Google nu hun eigen sociale netwerk, Google Plus. Je moet daar van elke vriend aangeven tot welke kring ze behoren en dat levert Google dan weer heel veel data op. Om daar iets zinnigs over te zeggen ren ik altijd naar Farhad Manjoo, de technologie-redacteur van Slate. Zijn oordeel? Google plus is de digitale variant van de tafelschikking bij een bruiloft: pijnlijk en onnodig. Als Manjoo het zegt is het waar.

Episode 1: Pervasive Sounds, Shocking Images
McSweeneys is het beste wat de literaire tijdschriften in tijden is overkomen, vond iedereen een paar jaar geleden. Een paar Harvard-studenten was het daar niet mee eens. Mooie opmaak, leuke experimenten, maar weinig kritisch. Samen hebben zij toen n+1 opgericht, een driejaarlijks tijdschrift over politiek, literatuur en cultuur. Analytische essays en bikkelharde maatschappijkritiek dus, gesmeed in de jaren van George Bush en onverminderd populair in de wereld van Obama. Nu hebben ze ook een podcast. Beetje gelikt en voorbereid nog, maar podcasts zijn cool en n+1 ook. Even wachten nog en dan wordt het vast jaloersmakend cool.

Maria Popova: What I Read
De beste curator van content is misschien wel Maria Popova, de vrouw achter Brainpickings. Elke dag verzamelt zij uit de oneindige stroom nieuwe content die tofste stukkies en dat doet ze beter en vooral veel consequenter dan alle anderen. In de Atlantic legt ze uit hoe ze dat doet. Please don’t be terrified by how omnivorous my day is. Dat ben ik wel: terrified. Haar mediadieet is volstrekt verknipt, maar het scheelt ons veel tijd. Volg haar op Twitter en je mist niets meer.

Het resultaat op Vice is inmiddels hier te lezen: Het je-van-het van het internet volgens Tim de Gier.

---

Tags:
, , , , , , , , ,

Gepubliceerd op: 27 June 2011


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/