https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Les Petits Mouchoirs

In Jeux des Enfants, een franse film uit 2003, spelen twee kleine kinderen een spelletje. Degene die in het bezit is van de blikken trommel moet bepalen wat de ander doet. Dat zijn de regels, en daar mag niet van afgeweken worden. En daar houdt de film zich aan. Het meisje (Marion Cottilard) en de jongen (Guillaume Canet) worden groot en blijven doorspelen. Het is een vrolijke film die me een beetje aan Amélie deed denken, tot de opdrachten halverwege ronduit sadistisch worden.

Guillaume Canet en Marion Cottilard zijn nu ook buiten de filmset samen, ondanks de gemene trucs die ze met elkaar uithaalden in Jeux des Enfants. Cottilard is inmiddels in Hollywood doorgebroken en speelde bijvoorbeeld in Inception met Leonardo DiCaprio. Canet is gaan regisseren. En nu draait Les Petits Mouchoirs (Little White Lies) in de Nederlandse bioscopen, geregisseerd door Canet en met in een van de hoofdrollen Marion Cottilard.

Afgelopen week las ik tips over hoe je van je winterdip af moet komen. Natuurlijk heeft iets met licht te maken en goed eten, maar volgens mij kun je beter naar Les Petits Mouchoirs gaan. Een groepje vrienden gaat elk jaar naar een strandhuisje in de zomer en als een van hen een ongeluk krijgt, worden ze geconfronteerd met de kleine leugentjes die hun vriendengroep bij elkaar houden. Mooie mensen drinken goede wijn, eten uitgebreid, varen en zingen. Net zo vrolijk als Jeux des Enfants, met net zulke scherpe randjes. Canet voor je winterdip.

---Gepubliceerd op: 5 June 2011


Reacties niet toegestaan.

© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/