https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Amerikaanse verkiezingen volgen (nog)

Schaamteloos links

Een groepje democratische activisten maakt elke dag een overzicht van krantencommentaren en columns, te vinden op de website van oprichter Markos Moulitsas. Al het nieuws wordt bekeken vanuit een schaamteloos linkse bril, wat ervoor zorgt dat de blog net zo vaak wordt bespot als geroemd. Ze zijn in ieder geval snel en compleet en als ze weer eens uitvaren tegen Republikeinse kandidaten dan doen ze dat altijd grappig.

Het conservatieve geluid

Matt Drudge, oprichter van de Drudge Report, beschouwt zijn website als een weergave van het scala aan politieke meningen. Maar eigenlijk biedt hij gewoon het conservatieve geluid. Drudge Report doet razendsnel verslag van politieke gebeurtenissen. De belangrijkste schrijver van Drudge Report was Andrew Breitbart, die eerder dit jaar plotseling overleed. Toch blijft de Drudge Report een belangrijke factor, vooral omdat de Romney-campagne er regelmatig naar lekt.

Hollandse ogen

Voor NRC Handelsblad volgt correspondent Guus Valk de Amerikaanse verkiezingen. Zijn blog en twitter zijn aanvullingen op de stukken die hij in de krant publiceert. Ook NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal twittert fanatiek en onze eigen vaste correspondent Freke Vuijst houdt op de VN-site een blog bij.

Supertalent

Al in 2003 begon Ezra Klein, toen negentien, zijn eerste blog, en in de daarop volgende jaren groeide hij uit tot een van de belangrijkste politieke commentatoren in de Verenigde Staten. In 2007 begon Klein het besloten forum Journolist, waar belangrijke linkse journalisten met elkaar de politiek bespraken. Het forum veroorzaakte veel nieuwsgierigheid en werd opgeheven toe er teksten uitlekten. Ezra Klein is pas achtentwintig, maar al een eminentie in Washington, inmiddels voornaam blogger van The Washington Post, commentator van MSNBC en twitteraar met meer dan tweehonderdduizend volgers. Een bijzonder geslaagd prototype van de moderne journalist.

Snel op de hoogte

De politieke blog van NPR is een goede nieuwsbron, maar het wordt pas echt leuk bij de podcast. Presentatoren Ron Elving en Ken Rudin zijn twee door de wol geverfde politieke journalisten. De podcast zorgt ervoor dat je in een kwartier weer volledig op de hoogte bent. Rudin en Elving zijn bijzonder goed geïnformeerd en hun podcast is een indrukwekkend snelle compositie van humor en analyse.

Het imperium

Twee redacteuren van The Washington Post en een voormalige assistent van Ronald Reagan richtten in 2007 de gratis krant Politico op. De krant verscheen alleen in Washington, maar de site behoort inmiddels tot een van de grootste nieuwssites ter wereld. Al het nieuws en de laatste roddels worden bekeken vanuit een machtspolitieke bril. Politico is inmiddels uitgegroeid tot een imperium dat ook aanwezig is op tv en op de radio, maar vooral met hun grote online aanwezigheid proberen ze de omloopsnelheid van de nieuwsvoorziening naar een nieuw niveau te tillen.

Statistieken

Honkbalfanaat Nate Silver is verslaafd aan statistieken. Hij werd bekend met honkbalstatistieken en sinds 2007 richt hij zich op de politiek. Tijdens de vorige verkiezingen wist hij de uitslag in vijftig van de eenenvijftig staten goed te voorspellen. Alleen Indiana, waar Obama met slechts één procent verschil McCain versloeg, had hij verkeerd. Silver is in de jaren daarna uitgegroeid tot de bekendste cijferkraker van het land. Zijn blog FiveThirtyEight is inmiddels onderdeel van The New York Times, maar ook op twitter publiceert hij veel statistieken, voorspellingen en analyses van de polls.

Oerblogger

In 2000 kocht de Brit Andrew Sullivan, sinds 1983 woonachtig in de VS, een boek over html en bouwde zelf zijn blog The Dish. Zijn blogs over Amerikaanse politiek zijn sinds jaar en dag de standaard waar de andere politieke blogs aan worden gemeten. Sullivan is conservatief, fanatiek voorvechter van homorechten en een belangrijke fan van Obama. Een grote lezersgroep volgde Sullivans strijd om een greencard te krijgen – wat hem lastig gemaakt werd vanwege zijn hiv-besmetting – en de tranen die hij huilde toen zijn New York de grootste staat werd die het homohuwelijk legaliseerde. Hij is genadeloos in zijn oordeel, maar zelden moralistisch.

De jonge garde

Niet alleen voor idiote collecties kattenplaatjes en zwaaiende beren moet je op BuzzFeed zijn, maar ook voor hun collectie politiek nieuws. De oprichter van BuzzFeed was ook een van de oprichters van The Huffington Post. BuzzFeed verzamelt alles wat vaak gedeeld wordt op internet (‘virals’) en heeft een eigen redactie die de jonge garde internetters weet te bereiken. Niets wordt ingeleid, naar alle achtergrond wordt gelinkt en elke auteur schrijft met een andere toon. Als je wilt weten wie Mitt Romney eigenlijk is, dan zoek je maar op Wikipedia; op BuzzFeed staat alleen het laatste nieuws. Ben Smith, een voormalige ster van Politico, is sinds dit jaar hoofdredacteur.

---

Tags:
, , , ,

Gepubliceerd op: 3 October 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/