https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Het filmfestival in Cannes: waar volg je het laatste nieuws?

De bladwijzers in Vrij Nederland zijn een overzicht van de bronnen die wij gebruiken. Artikelen, video’s, blogs en podcasts die gratis beschikbaar zijn en wij per thema ontsluiten. Om Cannes te volgen belden we onder meer met onze filmredacteur ter plaatse Kees Driessen. Waar vind je de beste films en de smakelijkste roddels van het filmfestival?

Hysterisch verslag

De onafhankelijke blog In Contention is tegenwoordig onderdeel van Hitfix, een grote commerciele entertainmentsite. Maar ze hebben gelukkig hun specialisme bewaard: hysterisch verlag doen van grote prijsuitreikingen. Verslaggever Guy Lodge recenseert razendsnel alle films die hij ziet. Maar let vooral op zijn Twitter-account, waar al zijn liefde voor prijsuitreikingen tot volle wasdom komt in de voortdurende grapjes over aandachtsgeile beroemdheden.

Wat deed ze daar eigenlijk? Kylie Minogue op de rode loper.

Het echte Cannes

De VPRO-site cinema.nl heeft een speciale site geopend voor het filmfestival. Sla vooral de nette televisie-uitzendingen over, maar kijk naar de iPhone filmpjes waarin Daphne Bunskoek en Roelant Fernhout lachend en vloekend vertellen wat ze nu echt van de films vinden. Bovendien zie je hier Cannes zonder opsmuk: in de rij staan, struikelen over cameraploegen en schuilen voor de regen.

De rode loper

De Franse Vogue heeft een gigantisch peloton aan fotografen op pad gestuurd om alle jurken en pakken bij premières en feestjes te fotograferen. Daarnaast lees je ook enkele kritische analyses van films en schoenen, maar het gaat toch vooral om de plaatjes van mooie mensen.

Hip en uitgebreid

Het hippe Britse filmtijdschrift Little White Lies heeft verslaggever David Jenkins naar Cannes gestuurd. Op hun site staat een mooi verslag, met tweets, foto’s, podcasts en korte updates over de films die hij ziet, allemaal naar de moderne maatstaven van het live bloggen. Nét iets alternatiever dan de grote media, maar minstens zo goed geïnformeerd.

 

---

Tags:
, , , ,

Gepubliceerd op: 24 May 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/