https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Het geheim van Electric Literature

In plaats van een printer van vijfduizend euro betaal je vijf schrijvers duizend euro: dat is de opzet van Electric Literature. Bij elke editie vijf verhalen die je binnen kan halen via Kindle, E-pub, PDF of een persoonlijke geprinte editie. Het bereik moet zo groot mogelijk zijn; in plaats om van hun boekjes collecters-items te maken moet het juist toegankelijk zijn. Elke editie heeft vijf verhalen, van schrijvers als Rick Moody, Nathan Englander en Michael Cunningham.

Maar de moderne publicatievormen verklaren maar de helft van het succes. Electric Literature doet vooral alles wat een site leuk maakt: mooie vormgeving, een interessante blog, een actief twitter account met meer dan 150.000 volgers en ze waren een van de eerste met een iPad-app. Zo bloggen ze over de superbowl-poëzie van Clint Eastwood en twitteren ze tips over hoe je liefdesgedichten kan schrijven die niet verschrikkelijk zijn. Electric Literature maakt alles wat ze doen interessant, waardoor hun doelgroep zo groot mogelijk is en er veel mensen uiteindelijk ook geld uit zullen geven in hun store. Precies omgekeerd geredeneerd dus van de partijen die vooral hoge muren opwerpen in de angst alles door internet te verliezen.

Of zoals ze zelf zeggen: Electric Literature was created by people who believe in the future of writing. Ook op internet. En de duiding? Oprichter Andy Hunter houdt van The Chronicles of Narnia en Steppenwolf.

---

Tags:
, , , ,

Gepubliceerd op: 17 February 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/