https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Josh Ritters Literaire Jamsessie

Omdat voor sommige verhalen liedjes te kort zijn, heeft zanger Josh Ritter een roman geschreven. In De wonderjaren van Henry Bright keert de aardige en wat onbenullige Henry Bright terug uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

Hij krijgt gezelschap van een engel; niet een gevleugelde heilige, maar een stem uit de mond van een paard, een geit of zelfs uit de grond. Op instigatie van de engel steekt hij na de geboorte van zijn zoon het huis in brand met daarin zijn zojuist overleden vrouw.

Henry neemt zijn zoon mee en slaat in totale verwarring op de vlucht, achtervolgd door een bosbrand en een woedende schoonfamilie. Ritter maakt sfeervolle folkmuziek, waarin de gitaar verhalen ondersteunt over oorlog, moordenaars en avonturiers. Deze eerste roman is een soort literaire jamsessie die prima past bij zijn muzikale oeuvre. Als zanger is hij een troubadour die muzikale verlichting biedt voor het leed van de alledaagse Amerikaan. Dat wil hij ook met dit verhaal, maar het voelt tegelijk als een middagje proberen.

Toch: plezier dat naar meer smaakt.

---

Tags:
, , , , ,

Gepubliceerd op: 12 June 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/