https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

Lees de blog van Elif Batuman, de Indiana Jones van de Literatuur

De Amerikaans-Turkse schrijfster Elif Batuman schreef een proefschrift over de tijd die het kost om een roman te schrijven. Daar deed ze zeven jaar over; kostbare tijd voor iemand zonder wetenschappelijke ambities. Liever zou ze een roman schrijven.

Het boek dat ze schreef over haar onderzoek (recensie) werd zo’n succes dat ze nu op de Frankfurter Buchmesse uitgenodigd wordt om over zichzelf te vertellen en aangekondigd wordt als ‘De Indiana Jones van de Literatuur.’ De roman blijft voorlopig uit, maar ondertussen publiceert ze regelmatig in n+1 en de New Yorker en houdt ze een blog bij. Haar blog elifbatuman.net gaat door waar haar boek ophield en gaat over alles wat er dwars ligt op weg naar een roman en over Russische literatuur. Zo is ze net terug van een studiereis naar Noordoost Turkije waar ze een tijdje optrok met een Turkse ornitholoog.

Misschien niet direct een heel nuttige bezigheid, maar uitstekend materiaal voor een blog. Bovenaan roterende plaatjes van beroemde schrijvers, er omheen citaten uit de wereldliteratuur; de artikelen opgemaakt in een klassieke blogstructuur met artikelen over verre reizen, zinloze studies en Russische schrijvers met grote grijze baarden.

---

Tags:
, ,

Gepubliceerd op: 9 November 2011


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/