https://ez.plumbing/ matcha green tea powder amazon

VI Oranje en Studio Sportzomer: episch gevecht met veel slachtoffers

Voetbal is oorlog, zei Rinus Michels. Dit zijn de hoofdrolspelers in de strijd om de kijkcijfers.

Jack van Gelder

De laatste acht jaar is Studio Sportzomer van de NOS de marktleider van de dagelijkse sportprogramma’s. De onbetwiste anchorman is Jack van Gelder, tevens radioverslaggever voor de NOS tijdens de wedstrijden van Oranje. Zijn radioverslag van het goal van Dennis Bergkamp, in 1998 tijdens de kwartfinale tegen Argentinië, is nog steeds razend populair op internet.

Rene van der Gijp

Voetbal International heeft deze zomer het Kurhaus in Scheveningen betrokken. Het sportprogramma wordt gedragen door Johan Derksen en Wilfred Genee, maar de publiekslieveling is oud-international René van der Gijp. Bij VI Oranje is hij vooral populair vanwege zijn anekdotes en aanstekelijke lach, maar Van der Gijp is ook razend goed ingevoerd en heeft een groot voetbalhart. Wie dagelijks op de hoogte gehouden wil worden, kan terecht bij de blog GijpieVI, waarop alles rondom Van der Gijp vlijtig wordt gedocumenteerd.

Johan Derksen

In 1999 schuift Johan Derksen voor het eerst aan bij RTL’s Sport aan tafel. Derksen is dan nog zo’n twintig kilo zwaarder, heeft zijn haar tot over zijn ogen hangen en gaat schuil achter sigarenrook. Sport aan tafel verandert vele malen van gedaante, tot het uiteindelijk dezelfde naam krijgt als het voetbaltijdschrift van Derksen. Dit jaar strijden Voetbal International en Studio Sportzomer voor het eerst zij aan zij om de hoogste kijkcijfers. Een gevecht dat nauwlettend gevolgd wordt door de blog Sigaarsnor.

Cruijff vonnist

Waar moeten we op afstemmen? Het definitieve oordeel is natuurlijk aan Johan Cruijff: in het AD zegt hij dat hij liever afstemt op RTL, ‘vooral voor de komische kant’. Want beide ‘praathuizen’ hebben toch de ballen verstand van voetbal

---

Tags:
, , , , ,

Gepubliceerd op: 18 June 2012


© 2012 Tim de Gier • Gedreven door WordPressContact • Hosting door OxilionTypekit colofon • Etc
https://ez.plumbing/